Анди Родик се страхува да се завърне



Анди Родик се страхува да се завърне
Свързани играчи
Тагове
27-07-2016 07:33 | Tennis24.bg

Анди Родик ще се завърне на корта и ще играе за Ню Йорк Емпайър в първия сезон на World TeamTennis. 33-годишният американец обяви, че гледа с нетърпение да се върне в игра, но е адски уплашен.

„Ужасен съм. Трудно е да се върнеш и да играеш с момчета, за които тренировките и тенисът са все още приоритет в живота им. Момчета, които искат да станат по-добри тенисисти. Докато моят приоритет е да сменям памперси. Но все пак е вълнуващо“, каза Родик за в. „Вашингтон Пост“. Бившият номер 1 в света и съпругата му Бруклин Декър от скоро са родители.

Завръщането му обаче ще даде шанс на феновете на тениса да го видят срещу настоящите звезди на тениса. Сред опонентите му ще е Сам Куери, 16-ти в световната ранглиста, който отстрани Новак Джокович на Уимбълдън. Активни в Тура са и Стийв Джонсън и Доналд Йънг.

„Донякъде причина за завръщането е егото на бивш спортист. От друга страна е любопитство и забавление, искам да видя до къде ще стигна. Когато бях по-млад, исках да изляза на корта и да победя всеки, за да се докажа. А сега искам да си докажа, че все още мога да играя. Гледаш на нещата от различна перспектива“, допълва 33-годишният Анди. Той все още е последният американец, печелил турнир от Големия шлем, след като триумфира на US Open през 2003 г.

В World TeamTennis той ще бъде в отбор с Кристина Макхейл, а треньор ще им е Патрик Макенроу. Те ще играят в почти стогодишният спортен комплекс „Форест Хил“, който е първият домакин на Откритото първенство на САЩ.

„Мисля, че е страхотно отборът на Ню Йорк да играе в такова иконично съоръжение. Честно да си кажа, това е една от причините да се върна на корта сега“, казва Родик. Първият му мач ще е на 9 август срещу Уошингтън Касълс. „Ще играя и срещу приятеля си Марди Фиш, така че става все по-добре“, казва Родик. Двамата с Фиш имат дълго минало. Родик дори направи малко завръщане, за да се пусне на двойки с него на Откритото първенство на Атланта, когато започнаха с уайлд кард и стигнаха до четвърфиналите. Фиш се оттегли през 2015 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини