Гулбис: За да избиеш инвестицията, трябва да си в топ 5



28-12-2010 21:40 | Николай Драгиев

Когато Ърнест Гулбис говори, винаги е интересно. Латвиецът, който произлиза от особено заможно семейство, обяви че целта му е да влезе в топ 5, тъй като иначе няма да може да избие семейната инвестиция.

През новия сезон Гулбис има нов екип, който трябва да му помогне за тази цел. Той ще работи с бившия треньор на Марат Сафин Ернан Гуми, както и с физиотерапевта Микаел Новотни.

"За 2011 година с мен ще работи по-голям екип. Направо не ми се говори по този въпрос. Все пак моето семейство ще плаща. Обикновено играч от топ 30 не може да си позволи двама специалисти, които да работят за него.

"Трябва да им плащаш непрекъснато хотел, билети, храна, други разходи. За треньори отиват много пари. Може да изхарчиш и 80 хиляди на година, но може и да стигнат до 1 милион. За цялата 2010 г. съм изкарал общо 600 хиляди и като махнем данъците, ситуацията става ужасна. В топ 20-30 често играчите нямат спонсори и това не им позволява да спорят с най-добрите в света," анализира Ърнест.

"Имам си цели. Не ме интересува място в топ 20, даже в топ 15. Ако бъде там, то аз никога няма да върна парите, които семейството ми влага. Ако гледаме тениса като бизнес - то аз трябва да съм в топ 5. Само така може да си на плюс," допълва Гулбис, който през 2010 г. победи Роджър Федерер и измъчи максимално Рафаел Надал на любимия му клей.

"Мислих много за живота. Защо играя тенис? Може би трябва да правя нещо друго? Обещах си да спра на 30 години. Баща ми е на 50 и често казва, че шансовете, които се откриват пред нас не са толкова много и трябва да се възползваме от тях. Не ми се ще да стана на 35 и да установя, че нищо не съм постигнал. Преди обикалях целия свят, а сега ми е достатъчно да си бъда вкъщи в Латвия," откровен е още той.

"Нямам търпение да започне новия сезон. За първи път работя професионално и съм готов да се уча. Мисля че ще се превърна в стабилен играч," обещава още Ернест.

Гулбис също така признава, че държи на мъжкарския си външен вид. "Когато се подстрижа късо и се избръсна, приличам на някой 17-годишен. Така няма да ме хареса никое момиче на моята възраст. Не съм от тези ненормалници, които ползват по 10 000 крема. Аз се считам за мъж," категоричен е Гулбис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини