31-ите Летни олимпийски игри са открити



06-08-2016 07:02 | Tennis24.bg

Откриването на 31-те Летни олимпийски игри се състоя на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро.

Българската делегация беше водена от знаменосеца ни Ивет Лалова-Колио. Заедно с нея дефилираха и другите ни лекоатлети, състезателките по бадминтон, борци и боксьори. Тенисистите Григор Димитров и Цветана Пиронкова не бяха на пистата. Страната ни ще бъде представена от 51 спортисти на Олимпиадата.

Бразилският маратонец Вандерлей де Лима, който е бронзов медалист от Олимпийските игри в Атина през 2004 г., запали олимпийския огън в края на 3-часовата церемония. Факелът беше внесен на стадиона от трикратния шампион от "Ролан Гарос Густаво Кюртен. Очакваше се огънят да пламне от ръката на футболната легенда Пеле, но самият той е отказал, заради нестабилно физическо състояние.

В Игрите ще участват 205 национални държави, както и отбор на независимите спортисти, които по различни причини не са били допуснати от собствените си държави до участие.
За пръв път в историята на Олимпийски игри ще има и отбор от бежанци. Общо 11 000 спортисти ще се състезават за медали и призово касиране.

Анди Мъри носеше флагът на Великобритания, а Рафаел Надал - на Испания. Жил Мюлер пък беше знаменосец на малката делегация на Люксембург. Каролине Вожняцки беше начело на датската група с флаг в ръка.

Днес на корта излиза Григор Димитров, който около 18:30 часа (българско време) ще се изправи срещу Марин Чилич. Мачът ще бъде предаван по БНТ.

В събота ще стартират и наши представители в колоезденето, джудото, спортната стрелба и академичното гребане.

Снимка: БНТ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини