Японец стигна първи полуфинал в АТР Тур



06-08-2016 08:45 | Любомир Тодоров

Японецът Йошихито Нишиока продължава отличното си представяне на турнира в Атланта от категория "АТР 250" и е вече на полуфинал, където го очаква Ник Кириос.

Левичарят стигна за първи път в кариерата си до тази фаза, след като се наложи с 6:4, 6:4 над Орасио Себайос от Аржентина.

Нишиока, който е №97 в световната ранглиста, стартира мача с пробив, а във втория сет направи още един, което беше достатъчно за успеха. 20-годишният азиатец сервира отлично, загуби само 3 точки на начален удар в първата част и не позволи на съперника да го пробие нито веднъж.

Вторият поставен австралиец Кириос надигра Фернандо Вердаско от Испания с 6:4, 6:7(5), 6:3 и записа първи полуфинал от април, когато стигна до тази фаза в Ещорил.

В заключителния сет тенисистът от Канбера поведе с 3:0 и не позволи да бъде застигнат.

В другия полуфинал предстои битка между американски великани. 211-сантиметровата сензация Райли Опелка се изправя срещу водача в схемата Джон Иснър, който е висок "само" 208 см.

Опелка е извън първите 800 в света и е юношески шампион от Уимбълдън през миналата година. Той участва с "уайлд кард" и отстрани Доналд Йънг с 6:4, 6:4. Иснър пък се справи с друг американски младок - Тейлър Фриц, със 7:5, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини