Приключи българското участие в тениса в Рио



08-08-2016 01:48 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпадна на старта при третото си участие на Олимпийски игри.

След почти 4 часа чакане тя излезе на корта в Рио де Жанейро и отстъпи на Лаура Зигемунд от Германия с 6:1, 4:6, 2:6 в двучасов двубой. Със загубата на националката ни в първия й мач като омъжена приключи българското участие на Игрите.


Цвети започна вихрено и поведе с 3:0 гейма. След това съперничката успя да се запише, но до края на частта 28-годишната пловдивчанка беше точна и агресивна, въпреки че първия й сервис започна да не влиза. В последния гейм Пиронкова поведе с 40:0 и реализира третия сетбол, за да затвори частта след 31 минути игра.

Българката проби за 2:1 в началото на втория сет. Зигемунд, която е №33 в световната ранглиста, обаче успя да го върне веднага. В края на частта германката стигна до точка за спечелване на сета и успя, за да изравни общия резултат.

Зигемунд направи пробив на нула за да поведе с 2:0 в решителната част. Пиронкова реагира моментално с рибрейк, а след това изравни резултата. След това обаче германката направи нов пробив за 4:2, който успя да затвърди. В следващия гейм Зигемунд дръпна с 40:15 и реализира втория си мачбол.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Цветана 60 процента първи сервис и спечели 64 процента при разиграването му. Тя реализира 4 от 6 точки за пробив в мача.

След като Григор Димитров си тръгна към Съединените щати вчера след загубата, отпадна хипотетичната възможност той и Пиронкова да участват олимпийския турнир на смесени двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини