Енен: Болката е тук, още месеци няма да съм на 100%



29-12-2010 17:11 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 в света Жюстин Енен призна, че контузията в лакътя, която я извади от игра в последните шест месеца, е можела да прекрати кариерата й. Според белгийката тя ще има нужда от още поне половин година, за да бъде на 100%.

Жюстин се връща още с началото на новата година в Пърт, където ще се проведе турнира за смесени двойки "Хопмън къп". Това ще й гарантира поне три мача на сингъл и три на двойки в груповата фаза.

През миналата година Енен достигна финал на Australian Open и сега ще трябва да защити това си постижение.

"Минаха вече шест месеца и аз не мога да кажа, че съм на 100%. Работя наистина здраво, поне два часа на ден отделям за рехабилитация. Кариерата ми бе сериозно застрашена от тази травма. Ще ми трябват още месеци, за да достигна нужното ниво," коментира Енен, която призна че все още изпитва болка при игра.

"Миналата година започнах добре след завръщането си, но след това физически стана много трудно да издържам. А накрая дойде и тази травма, което допълнително усложни ситуацията," допълва тя.

Според Енен в женския тенис няма да има състезателка, която да доминира особено сериозно над другите.

"С оглед това, че Серина няма да е тук, не мисля че някой ще успее да доминира. Въпреки това не бих поставила себе си между най-сериозните фаворити. Сега трябва да натрупам игрова форма. Очаквам да бъда в отлично състояние през юни-юли 2011 година," обобщава Енен.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини