Серина оцеля срещу Корне



09-08-2016 08:37 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс записа втора победа на олимпийския тенис турнир в Рио де Жанейро.

Защитаващата титлата си от Лондон 2012 американка имаше затруднения в първия сет срещу Ализе Корне, но в крайна сметка се наложи със 7:6(5), 6:2 след почти два часа игра и е на осминафинал.

Серина започна убедително и поведе с 3:0 след пробива. Французойката, която победи Уилямс в последните им три мача, обаче успя да изравни при 4:4. После носителката на рекордните 22 титли от Големия шлем постигна нов брейк за 6:5 и сервираше за сета. Но Корне го върна, при това на нула. В последвалия тайбрек се стигна до 5:5 точки, но американката успя да вземе следващите две разигравания. Това успокои Уилямс и тя поведе с 5:1 във втората част, след което я затвори.

"Бях много мотивирана, защото не съм се представяла добре срещу нея преди. Тя винаги казва, че знае как да играе срещу мен. Затова исках да играя добре и да спечеля", коментира Уилямс след двубоя.

На осминафиналите тя очаква №15 в схемата Елина Свитолина от Украйна.

Третата поставена Гарбине Мугуруса стигна до тази фаза много по-лесно. Шампионката от "Ролан Гарос" победи Нао Хибино от Япония с категоричното 6:1, 6:1.

Следващата съперничка на испанката е Моника Пуиг от Пуерто Рико.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини