Дел Потро продължава похода си



09-08-2016 08:22 | Tennis24.bg

Oлимпийската приказка на Хуан Мартин Дел Потро продължава. След като шокира света с победата си над Новак Джокович в първи кръг, аржентинецът уверено крачи напред. Той имаше доста повече проблеми във втория кръг, отколкото срещу световния номер 1, но все пак победи португалеца Жоао Соуса с 6:3, 1:6, 6:3 във втория кръг на сингъл.

27-годишният Дел Потро вече има един медал от Олимпийски игри, след като победи именно Джокович в мача за бронза в Лондон преди четири години. В момента той е номер 141 в световната ранглиста като успя да се възстанови от серия травми и операции на китката, които го държаха с години далеч от корта.

336-ият в света Соуса започна мача добре, като успя там, където Джокович се провали. Португалецът успя да пробие сервиса на Дел Потро, но аржентинецът не се предаде и върна пробива, за да вземе първия сет. Последва размяна на сетове и Дел Потро продължава. Следващият му съперник ще е Таро Даниел от Япония, който надигра Кайл Едмънд от Великобритания с 6:4, 6:3.

По време на мача пък по трибуните възникнаха сблъсъци между футболни запалянковци на Бразилия и Аржентина. „Вярвам, че това няма да се случи пак. Това не е футбол, ние сме в мир“, коментира Дел Потро.
Аржентинецът обаче отпадна на двойки. Заедно с партньора си Масимо Лоренцо той отстъпи пред испанците Рафаел Надал и Марк Лопес с 3:6, 7:5, 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини