Джокович призна за контузия, ще се върне чак за US Open



11-08-2016 15:18 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович обяви, че няма да вземе участие на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати заради контузия. Сърбинът, който сензационно отпадна на старта на олимпийския тенис турнир каза, че ще се завърне на корта за Откритото първенство на САЩ – US Open (29.08), където има да защитава титла. Ноле обаче не спомена каква точно е травмата, заради която няма да участва на турнира в Охайо, САЩ.

„Много съм тъжен да съобщя, че тази година няма да мога да играя на турнира в Синсинати. Имах голямо желание да участвам, но докторите ми наредиха да почивам, защото имам контузия. Едно от най-неприятните неща за всеки атлет е да не може да се състезава заради болка или контузия. Аз съм дал сърцето и душата си на тениса и получиха много в замяна. Изключително благодарен съм за всичко, което съм постигнал до момента.

Тялото обаче си изисква своя път за почивка и възстановяване. Както винаги, аз ще направя всичко по силите си, за да се върна по-силен след няколко седмици. Благодаря ви, че ми показвате своята любов и подкрепа. Ще се видим в Ню Йорк!”, написа Джокович в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Любопитен е фактът, че „Мастърс 1000” в Синсинати е единственият турнир от тази категория, който Джокович никога не е печелил. Миналата година той загуби в спора за трофея от Роджър Федерер (6:7, 3:6).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини