Мъри взе 11-а олимпийска победа и е пак на финал



13-08-2016 18:59 | Любомир Тодоров

Златният медалист от Лондон 2012 Анди Мъри стана първият в историята от 1896 година насам, който ще се бори за втора поредна титла на олимпийски тенис турнира.

На полуфинал в Рио де Жанейро вторият в схемата британец се наложи над №4 Кей Нишикори от Япония с 6:1, 6:4 след час и 20 минути игра. За Анди това беше 11-а поредна победа в Игрите. Серията започна на 30 юли 2012 г. срещу Стан Вавринка - 6:3, 6:3.

По традиция Мъри изигра на един дъх първия сет, както срещу Фонини и Джонсън. Той проби за 3:1, сервираше страхотно и направи още един брейк за всеки случай. Частта продължи 33 минути.

Във втората част Нишикори понамали грешките и беше равностоен в първите геймове. Но при третото си подаване се стегна и шотландецът с лекота го проби на нула, за да поведе с 3:2, а после затвърди. Японецът изглеждаше незаинтересован от събитията на корта. При 3:5 той сервираше за оставане в двубоя и го направи на 15. След това Анди подаваше за място на финала. Той поведе с 40:15, но 26-годишният азиатец ги отрази, за да покаже, че все пак не се е предал. Последва фантастично разиграване, в което имаше всичко красиво от съвременния тенис - придвижване, волета, минаващи удари... и което завърши с топка на линията за Анди. При третия мачбол шотландецът ликуваве след ретур в мрежата.

Мъри реализира и трите си точки за пробив в мача, като не даде нито една възможност на Нишикори. Тенисистът от Дънблейн постигна по 15 печеливши удари и непредизвикани грешки. При японеца съотношението беше 13 уинъра и 23 грешки.

Съперникът на Анди на финала се определя в двубоя Рафаел Надал - Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини