Линда Зечири завърши девета в Рио



16-08-2016 00:10 | Любомир Тодоров

Най-добрата българска бадминтонистка Линда Зечири отпадна на осминафиналите на олимпийския турнир в Рио и зае деветото място в крайното класиране.

Тя отстъпи с 15:21, 12:21 в равностоен, в по-голямата част, двубой срещу седмата поставена Сун Жи Хюн от Южна Корея.

Зечири започна нервно и губеше с 2:7 точки в началото. След това левичарката от София концентира, но почивката в средата на гейма дойде при 8:11. Линда пое инициативата и успя да изравни при 15:15. След това обаче бронзовата медалистка от последното световно Сун влезе в серия и взе следващите шест точки, а с това и гейма.

Българката поведе с 4:2 в началото на втората част. Постепенно обаче азиатката намери ритъма си и спечели шест поредни точки. Последва нова серия на 32-ата в световната ранглиста Линда, която изравни при 8:8. Паузата дойде при 11:10 за южнокорейката. След това като че ли силите напуснаха Зечири. Стигна се до 11:20 и при втория мачпойнт всичко свърши.

Така приключи българското участие в ракетните спортове на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Равносметката е деветото място на Линда Зечири с две победи в групата. Победа и на сестрите Габриела и Стефани Стоеви срещу две загуби в групите. В тениса Григор Димитров и Цветана Пиронкова отпаднаха в първи кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини