Мечтано начало за 2011: Надал срещу Федерер навръх 1 януари



31-12-2010 17:04 | Николай Драгиев

Рафаел Надал стана вторият финалист на демонстративния турнир в Абу Даби. Испанецът надви за пореден път без никакви проблеми Томаш Бердих с 6:4, 6:4 и напълно заслужено ще спори за титлата на 1 януари с Роджър Федерер.

Нито за момент от двубоя Надал не показа колебание, демонстрира много добра игра и не остави особени шансове на Бердих.

След равностойно начало на двубоя Надал направи серия, печелейки шест от седем гейма и това му осигури аванс от 6:4, 3:1, а от такова изоставане почти никой не се е връщал в мач със световния номер 1.

Така бе и този път и Рафа ще може да защити титлата си от миналата година. Този път обаче срещу него няма да е Робин Сьодерлинг, а Роджър Федерер, който се справи с шведа.

Двубоят утре обаче няма да влезе в официалната статистика, тъй като не е част от календара на АТР. В тези срещи Надал има 14:8 преднина срещу Федерер. За последно двамата играха един срещу друг в състезателни условия през ноември, когато Федерер спечели с 2:1 сета във финала на ATP World Tour Finals.

Така новата тенис година ще започне по възможно най-добрия начин. Часове след като си кажат "Честита нова 2011 година", двамата най-добри играчи в света ще излязат един срещу друг и на корта.

Двубоят между Федерер и Надал най-вероятно ще започне в ранния следобед на 1 януари - около 15,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини