Емоционално посрещане на Хуан Мартин Дел Потро у дома (видео)



18-08-2016 09:31 | Tennis24.bg

Хиляди жители на град Тандил в Аржентина се стекоха пред сградата на общината в града, за да приветстват героя си – Хуан Мартин Дел Потро. Посрещането на тенисиста след спечелването а сребърен медал от Олимпийските игри в Рио може да съперничи на големите пищни показвания на купи във футбола и баскетбола.

Самият Хуан Мартин Дел Потро пък разкри в интервю за „Ла Насион“, че поддържа топли отношения с някои от най-добрите тенисисти в Тура. Джокович, Мъри и Федерер често му изпращат съобщения в интернет. Надал дори му пожелал успешно възстановяване в социалните медии преди операциите му. Джокович и Мъри също му казали добри думи при връщането му.

„Ноле беше страхотен. Беше един от хората, с които говорех в най-тежките си моменти. Помогна ми много. Трудно е да говоря с тенисист, без да говорим за спорт, но с него отношенията ни са специални. Затова и толкова дълго се прегръщахме след мача в Рио“, каза Делпо, който отстрани сръбския номер 1 в първи кръг.
Попитан дали е успял да си върне любовта към тениса след операциите, аржентинецът каза: „Да, какво мога да кажа? След като преживях тази седмица, която е най-емоционалната в живота ми, не мога да не благодаря на Бог. Сега мечтата за постижения на корта е по-лесна. Това, което направих в Рио, беше отвъд тениса. В Бразилия тенис гледаха хора, които за пръв път виждаха ракета. Когато спечелих срещу Джокович, за когото всички знаеха, че е фаворит за златото, след това и срещу Надал, а и с мача срещу Мъри, привлякохме погледите на всички. Всичко изглеждаше като на кино.“

Дел Потро разказа и за реакцията си, след като видял жребия си за Рио: „Подготвях се професионално и сериозно. Исках да спечеля няколко мача, да не отпадам рано. И после дойде жребият. Казах на приятелите си: „Хайде да си приготвим…барбекю, защото ще съм тук само няколко дни.“ Бях разочарован от късмета си. Преди години щях да съм поставен и среща с тези съперници щеше да е чак след четвъртфиналите. Това е положението, трябва да се справя с това. Но опитът ми беше безценен.“


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини