Олимпийските игри бяха закрити



22-08-2016 09:48 | Tennis24.bg

Олимпийските игри в Рио де Жанейро бяха закрити. След 17 състезателни дни огънят на 31-ите Игри беше изгасен по време на официалната церемония за закриването на стадион "Маракана".

Българското знаме беше носено от капитана на "бронзовия" ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска.

Организаторите на Игрите отново предложиха зрелищна церемония, която показа забележителностите на Рио де Жанейро бразилската музика и танци, съчетани със страхотни визуални ефекти.

"Поздравления, Бразилия! Благодаря за вашето сърдечно гостоприемство. През последните дни Бразилия ни обедини и ни показа огромната си жажда за живот. Тези Олимпийски игри демонстрираха как различията могат да обединят света. Благодаря на спортистите! Вие показахте какво е обединение, живяхте заедно в олимпийското село. Заедно ние можем да отидем още по-високо, да постигнем по-големи неща. Пристигнахме в Бразилия като гости, а днес си заминаваме като ваши приятели. Вие ще имате място в нашите сърца завинаги. Това бяха великолепни олимпийски игри, във великолепния град Рио", каза в словото си президентът на МОК Томас Бах.

На церемонията беше включено представянето на следващите Игри в Токио 2020, като официално беше предаден олимпийския флаг на следващия домакин.

"Обявявам Игрите на трийсет и първата олимпиада за закрити и съгласно традицията призовавам младежта на света да се събере отново след четири години в Токио за трийсет и втората олимпиада. Довиждане, Рио!", каза още Бах малко преди олимпийският огън да бъде изгасен с изкуствен дъжд.

В класирането по медали България, която имаше 51 представители, заема 65-ото място с едно сребърно и две бронзови отличия. Общо 87 страни спечелиха медали. Първи в класирането са Съединените щати с 46 златни, 37 сребърни и 38 бронзови отличия. Следват Великобритания, Китай, Русия и Германия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини