Трета българска победа в Ню Йорк



24-08-2016 07:04 | Станко Димов

Елица Костова започна с победа участието си в квалификациите на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Родената в Кърджали тенисистка се наложи с 6:0, 7:5 над китайката Шилин Шу в двубой, който продължи малко повече от час.

Костова, поставена под №26 в пресявките, започна впечатляващо срещата и спечели първия сет за 20 минути без да загуби гейм.

През втората част играта бе равностойна, като Шу дори получи сетбол при 5:4, но Костова успя да спаси сервис-гейма си и се измъкна. Един единствен пробив за 6:5 се оказа напълно достатъчен за Елица, която в последствие сервирайки за мача взе подаването си на 0 и си гарантира успеха.

Припомняме, че във вторник победи на старта на квалификациите постигнаха също Виктория Томова и Сесил Каратанчева. По-късно днес пък участието си в пресявките започва и Изабелла Шиникова.

Благодарение на победата Елица Костова си гарантира 20 точки за ранглистата и $9000 от наградния фонд. Във втори кръг на пресявките тя ще срещне японката Шуко Аояма (№234 в ранглистата).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини