Започва държавното отборно за жени



24-08-2016 21:45 | Tennis24.bg

Общо 11 състава ще участват на Държавното отборно първенство по тенис за жени "ВСК Кентавър & Ролпласт". Наградният фонд на надпреварата тази година е увеличен с 3 хиляди лева в сравнение с миналогодишното издание на състезанието и достигна 8 хиляди лева.

Традиционно домакин на първенството ще бъде ТК "Банкя", а първите срещи започват в четвъртък (25 август) от 10.00 часа. Днес бе изтеглен жребият, като церемонията се проведе в кметството на Банкя в присъствието на Мариана Печеян, член на УС на БФТ, Катерина Генова, ген.секретар на БФТ, Дора Рангелова, директор на турнира, Николай Манчев, ръководител "Спортни прояви" към БФТ и капитаните на отборите участници. Веселина Донева, която има дългогодишен международен опит и сребърна значка на ITF за главен съдия, ще ръководи първенството.

Мачовете, с които ще стартира първенството, са ТК "Изида" – ТК "Хасково 2015", ТК "15-40" – ТК "Черно море Елит" и ТК "НСА" – Отбор 2 - ТК "Локомотив" (Пловдив).

Останалите участници - ТК "НСА" - Отбор 1, ТК "Левски", ТК "Малееви", ТК "Дема" и ТК "Хасково" се включват в надпреварата директно от втори кръг. Финалът е в неделя (28 август) от 11.00 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини