Анди Мъри измисли как да побеждава Рафа и Роджър



02-01-2011 16:11 | Николай Драгиев

Анди Мъри отчете в началото на 2011 година, че трябва да подобри основно своя сервис, ако иска да добави титла от Големия Шлем в своята колекция.

Само преди почти година той загуби финала на Australian Open от Роджър Федерер, въпреки че показа страхотен тенис в течение на надпреварата.

"През миналата година на Australian Open изиграх може би най-добрия турнир в кариерата си. Колкото и добре да се представям, трябва да повиша още нивото си, тъй като Рафа и Роджър играят наистина невероятно в последно време," категоричен е шотландецът.

Мъри отчете и компонентите, върху които се е концентрирал в подготовката си. "Много работих върху сервиса и ще продължа в тази насока следващите няколко седмици. От основната линия мога да се справя с Роджър И Рафа, но имам нужда да сервирам по-добре и да правя по-добри ретури, за да мога да ги надиграя."

В понеделник Мъри и Лора Робсън започват участието си на "Хопмън Къп". Там те стартират с Италия, което значи че Анди ще играе с Потито Стараче на сингъл.

Мъри отчете и полуфиналния двубой с Рафаел Надал на ATP World Tour Finals като най-добрия за него през 2010 година.

"Това бе величествен мач. Чудесен начин да приключим сезона, показахме наистина висок стандарт на игра.

"Очевидно е, че трябва да съм по-добър, ако искам да побеждавам Рафа и Роджър в турнирите от Големия Шлем," допълва още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини