Дузина българи продължават в турнира по тенис на маса



26-08-2016 10:54 | Любомир Тодоров

Дузина български тенисисти извоюваха място в основната схема на Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който се провежда в Панагюрище и е с рекордния за страната награден фонд 80 000 долара.

Това са държавният шампион Теодор Александров, Кирил Попов, Петко Габровски (на снимката), Светозар Стоянов, Стефан Тодоров, Радослав Камберов, Станислав Голованов, Петьо Кръстев, Константин Вътов, Денис Бекир, Владимир Петков и Стефан Попов. Мачовете от основната схема започват следобяд.

Също вчера при турнира за двойки квалификациите преодоляха три български тандема. При мъжете напред в турнира продължават Теодор Александров/Петьо Кръстев, а при жените - Анелия Карова/Елица Замфирова и сестрите Красимира и Мария Йовкови.

За съжаление Анелия Карова не успя да се касира в основната схема при жени сингъл след като загуби от Андреа Драгоман (Румъния) с 0-4 гейма, а националната ни шампионка при жените Красимира Йовкова отстъпи на Екатерина Гусева, Русия, с 2-4 гейма.

Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open бе официално открит вчера в зала „Арена Асарел“ от кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки, г-н Делчо Николов, изпълнителнен директор на генералния спонсор „Асарел-Медет“ АД и председателят на Сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров. Специален гост на събитието бе и г-н Гу Хонсин, Съветник по културните въпроси към посолството на Китайската Народна република в България.

От международната федерация оповестиха календара за 2017 година на турнирите от World Tour. Състезанието в Панагюрище ще бъде с нови дати: от 7 до 10 септември. Това означава, че догодина очакваме много по-силни участници в България, защото нашето състезание е непосредствено след това в Линц и се предполага, ме най-добрите азиатци ще заявят и Панагюрище след Австрия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини