Надал все още изпитва болка в китката



Надал все още изпитва болка в китката
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-08-2016 15:19 | Станко Димов

Рафаел Надал пристигна в Ню Йорк миналата неделя и започна подготовка за US Open, който започва на 29-и август. Испанецът, който се завърна в АТР Тура в Синсинати, след като се възстанови от травма на китката, нде скри вълнението си, че отново се състезава.

„Имам нужда да продължа да се състезавам и да тренирам. Дълго време отсъствах от кортовете. Това е реалността. Точно от това имам нужда в момента”, коментира Рафа пред „Ел Еспаньол”.

Носителят на 14 титли от Големия шлем беше принуден да се откаже преди двубоя си от трети кръг на „Ролан Гарос”, а в последствие пропусна голяма част от сезона, в това число и Уимбълдън.

„Китката ми е добре. Знам, че в дадени моменти може да ми създаде проблеми и затова не искам да я натоварвам безгранично. Имам нужда да си върна увереността и да изляза на корта без никаква болка – нещо, което все още не се е случило.

Никога не е лесно да се завърнеш. Играех много добре, когато трябваше да се откажа на „Ролан Гарос”. Контузията ми попречи да запиша един страхотен сезон, особено след добрите резултати, които постигнах на клей. Надявам се, че ден след китката ми ще продължи да се чувства все по-добре и скоро ще удрям топката без да чувствам никаква болка”.

Рафа Надал е двукратен шампион от US Open. Той спечели турнира през 2010 и 2013, като и в двата случая победи на финала Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини