Маркъс Уилис се върна към преподаването



29-08-2016 19:59 | Tennis24.bg

Британският тенисист Маркъс Уилис, наречен Пепеляшка на Уимбълдън, изживя петте си минути слава и се връща към нормалния си живот. Англичанинът пожъна фурор в Лондон, след като премина два квалификационни цикъла и стигна до втори кръг на надпреварата. Уилис бе номер 772 в света през юни, когато победи литовеца Рикардас Баранкис и стигна до мач с Роджър Федерер.

Днес Уилис е номер 473 в света. Той поигра и в САЩ, в World Team Tennis, където бе в отбор с бившия номер 1 Анди Родик. Приказката на Пепеляшка обаче свърши.

Уилис вече е в Англия и ще се върне към работата си на тенис учител в Уоруик Боут и Тенис Клъб. Той работеше там и преди Уимбълдън. Над 70 души чакаха местния герой в първия му работен ден. „Имам много заявки. Хората ме разпознават. Помнят играта ми и мача ми с Федерер. Дори на летището ме познават“, коментира пред сп. „Пийпъл“.

Той все още не се е отказал от професионалната си кариера и се надява да играе и в други турнири от Тура и някои Челънджъри. Само преди няколко месеца той обеща, че целта му е място в Топ 100.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини