Летящ старт за Сам Стосър в Бризбейн



03-01-2011 09:19 | Станко Димов

Поставената под номер 1 в основната схема Саманта Стосър започна с победа участието си на турнира в Бризбейн. В двубой от началния кръг световната номер 6 надви със 7-6, 6-1 квалификантката Луцие Храдецка (Чехия).


Стосър започна колебливо двубоя и допусна пробив, след което трябваше да спасява и сетбол, преди да доведе нещата до тайбрек. В него Сам бе безкомпромисна - 7:1 точки. През втората част местната любимка се развихри и не остави никакъв шанс на европейската си опонентка.


"Беше ми много трудно в първия сет. Тя (Храдецка) сервираше отлично и трудно връщах топката в полето. Това обаче не ме паникьоса. Знаех, че ако искам да се върна в мача трябва да подобря играта си и го направих. Започнах да мисля точка за точка и това оказа резултат", коментира финалистката от "Ролан Гарос". В следващия кръг Стосър ще се изправи срещу друга австралийка - Ярмила Грот. 


Участието си на турнира в Бризбейн отказа Даниела Хантухова. Родената в Словакия състезателка, която през 2008-ма година игра полуфинал на Australian Open, получи травма в ахилеса и си взе няколко дни почивка.

 

Нейното място в основната схема ще получи рускинята Ксения Первак, която в първия кръг ще се изправи срещу сънародничката си Анна Чакветадзе.

Резултати от турнира в Бризбейн, I кръг:


Саманта Стосър (Австралия) - Луцие Храдецка (Чехия) 7-6, 6-1
Марион Бартоли (Франция) - Ваня Кинг (САЩ) 6-1, 6-2
Петра Квитова (Чехия) - Надя Петрова (Русия) 7-6, 6-3
Шахар Пеер (Израел) - Софи Фъргюсън (Австралия) 6-4, 6-2
Андреа Петкович (Германия) - Александра Дюлгеру (Румъния) 6-3, 6-0
Сара Ерани (Италия) - Доминика Цибулкова (Словакия) 3-6, 0-6
Ксения Первак (Русия) - Анна Чакветадзе (Русия) 6-2, 6-2




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини