Дълга пауза извади Пиронкова от US Open



31-08-2016 23:27 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи във втория кръг участието си на Откритото първенство на Съединените щати.

Пловдивчанката отстъпи на №13 в схемата Джоана Конта от Великобритания с 2:6, 7:5, 2:6.

Родената в Сидни тенисистка от унгарски произход проби още в първия гейм, а след това повтори за 4:1. Представителката на Обединеното кралство доминираше в мача с мощни, плоски и дълбоки удари, които принуждаваха Цвети да играе на няколко метра зад крайната линия. При 5:2 шампионката от Станфорд сервира успешно за спечелването на първия сет. Той продължи 28 минути. В него Пиронкова направи само един печеливш удар срещу седем непредизвикани грешки.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Сервисът на Цвети заработи и тя стигна до първия си ас в третия гейм. Но 25-годишната Конта успя да стигне до пробив за 3:2, но Пиронкова тутакси го върна. В 12-ия гейм българската прима стигна на три пъти до сетбол. При третия шанс Конта се срина на корта дишайки трудно. Лекарите измериха кръвното й налагяне, температурата и пулса. Британката се възстанови от топлинния удар и направи двойна грешка, за да спечели Пиронкова сета.

Скандално, третият сет започна след нова дълга пауза за лечение на 14-ата в ранглистата, разрешена от съдийката на стол Юли Шенди. Цвети беше загубила своя ритъм след повече от 20-минутното прекъсване и беше пробита на старта. Пиронкова възстанови баланса на корта, имаше точка за рибрейк, но не успя и вместо това беше пробита за 2:5.

Цветана си осигури 70 точки за световната ранглиста, където е №71 тази седмица, както и 77 188 долара от наградния фонд на турнира.

Снимки EPA/BGNES

Конта припадна 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини