Вожняцки: Заслужавам да съм №1, няма да променям стила



03-01-2011 18:40 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки обяви, че не смята да си поставя срокове, в които да спечели първия си турнир от Големия Шлем. Това тя обясни във връзка с критиките към нея, че не заслужава да бъде лидер в ранглистата, без да е триумфирала в някой от най-големите турнири.

До момента датчанката има един финал на US Open 2009, загубен от Ким Клайстерс. През миналата година тя спечели шест турнирни победи и измести Серина Уилямс от върха през октомври.

Сега Вожняцки се приема като основен фаворит за Australian Open, който стартира на 17 януари.

"Разбира се, че искам да спечеля титла от Големия Шлем. Дали ще бъде през тази година? Не мога да кажа, но ще пробвам. Смятам да се боря с всички сили, а след това ще видим какво ще се случи. Като цяло се надявам да успея да го сторя в моята кариера. Това ще ме направи щастлива. Не си поставям обаче срокове," сподели Вожняцки.

В едно обаче Вожняцки е сигурна, а това е че заслужава да бъде №1 в ранглистата.

"Човек може да се чувства под напрежение, ако не усеща че е на място, където принадлежи. Аз обаче чувствам, че при мен ситуацията не е такава. Направих наистина страхотна година," защити се Каро.

Освен това Вожняцки призна, че няма никакво намерение да променя стила си на игра, който е определян като доста дефанзивен.

"Не трябва човек да променя нещо, ако то работи. След като постигам резултати, това е моят стил. Мисля че играта ми е подходяща за всички настилки. Мога да бъда и много агресивна, ако поискам. Мога да се движа добре, мога да сервирам, мога и да правя добри ретури. Имам всички предпоставки да печеля," уверена е още датчанката от полски произход.

В момента Вожняцки е в Хонг Конг, където ще участва в демонстративен турнир. Там ще бъдат още Винъс Уилямс, Мелани Уден, Вера Звонарьова, Мария Кириленко, Араван Резаи и Ли На.




Коментари
Турнир: Guangzhou International Women′s Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Гуанджоу, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Toray Pan Pacific Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $799,000

Official Website | Livescore
Турнир: Korea Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Сеул, Корея
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Moselle Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мец, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €561,345

Official Website | Livescore
Турнир: St. Petersburg Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Санкт Петербург
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,151,110

Official Website | Livescore
Други новини