Шампионката: Успехът идва с много труд



03-09-2016 15:15 | Tennis24.bg

За трета поредна година Джулия Терзийска спечели титлата от Държавното първенство за жени на открито. На финала на кортовете на БНТЦ в Борисовата градина в София Терзийска победи с 6:3, 6:3 Петя Аршинкова.

След финала шампионката призна, че през последните месеци е имала физически проблеми, заради които и се е наложило да отсъства от кортовете.


"Усещането при победи винаги е хубаво. Бях контузена и почти два месеца не бях играла, като дори бях на легло. Това са първите ми стъпки обратно на корта. Много съм щастлива, че се завърнах успешно. Аз съм с две години по-голяма от Петя Аршинкова и съм по-опитна. Мисля, че тя е добра състезателка и има добро бъдеще.

Сега ще играя на международния турнир "Алианц къп" и след това се връщам в Германия, за да видя как се възстановява гърбът ми и дали всичко е наред, за да мога да продължа с турнирите. Не искам да правя прекалено дълга серия от състезания, защото може пак да получа някакви болки. До края на сезона искам единствено да съм здрава. Успехът идва, когато работиш за него и си здрав. Най-вече искам да съм здрава. Тренирам много и мисля, че успехите ще дойдат.

Организацията на първенството тази година беше много добра. Времето също беше с нас. Нямахме никакви проблеми от първи кръг до днес. Подавачите на топки са много сладки дечица. Кортовете също са по-добри от миналата година. На децата, които сега прохождат в тениса бих казала, че най-важното е да искаш да успееш и да работиш", заяви Терзийска след успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини