Заплахата остава: Ангелик Кербер стигна четвъртфиналите



05-09-2016 08:28 | Tennis24.bg

Ангелик Кербер се класира на четвъртфиналите на US Open. Германката победи Петра Квитова с 6:3, 7:5.
Така заплахата върху Серина Уилямс Остава. Американката трябва задължително да стигне до финала на турнира, ако иска да остане на върха на световната ранглиста и да подобри рекорда на Щефи Граф от 186 седмици на върха на класацията на WTA. Във Флашинг Медоу Серина преследва подобряването на още един рекорд на Граф – 23 титли от Големия шлем. Ако Кербер обаче стигне финала, най-добрият изход за Серина е именно тя да застане от другата страна на мрежата и да я победи.

По време на мача Квитова изглеждаше нервна и притеснена. Чехкинята направи 11 грешки само в първия сет, като Кербер допусна само 4. През втората час Квитова започна да „Влиза в час“ и направи цели 32 уинъра, повечето с безпощаден форхенд. Нито една от тях обаче не загуби сервис гейм. В тайбрека нервите на германката се оказаха по-здрави и след двойна грешка на Квтитова, Кербер победи. Чехкинята

„Когато бях дете мечтаех да печеля титли от Големия шлем и да съм номер 1. Сега това се случва. Но се опитвам да се пазя от това напрежение, защото знам, че имам да печеля още мачове, за да стана номер 1“, каза Кербер. Тя изпусна вече един шанс да застане на върха, след като падна във финала в Синсинати от Каролина Плишкова. Следващата й съперничка ще е италианката Роберта Винчи, която игра финал на Откритото първенство на САЩ миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини