Надал се справи с Карлович... без тайбрек! (+видео)



Надал се справи с Карлович... без тайбрек! (+видео)
Свързани турнири
Свързани играчи
24-01-2010 07:51 | Станко Димов

Рафаел Надал постигна 11-ата си поредна победа на Откритото първенство на Австралия. Испанецът надви с 6:4, 4:6, 6:4, 6:4 Иво Карлович и достигна четвъртфиналите на турнира. Там го чака Анди Мъри, което е гаранция за невероятен мач между тях.

Мачът не бе от най-интересните, но затова пък и двамата играха доста на мрежата, което бе предпоставка за интересни разигравания. Все пак сервисът на Карлович този път не бе немислими рамки, за което свидетелства и фактът, че така и не се стигна до тайбрек. Хърватинът записа 28 аса, с което без никаква конкуренция оглавява класирането по този показател до момента.

Първият сет бе много равностоен, но в неговия край Рафа проби след няколко страхотни ретури и след това го затвори - 6:4.

Втората част бе най-интригуваща. В нея Карлович сервира чудесно, а излизанията му на мрежата бяха перфектни - той загуби само 1 точка при тях. Това логично даде резултат и с малко късмет, той успя да изравни резултата след 6:4.

Следващите два сета бяха доста идентични. Рафа повеждаше в началото с пробив и след това удържаше сравнително лесно преднината си за успехи с 6:4.

Преди три години двамата с Мъри се срещнаха в Мелбърн и тогава успехът бе за Надал.

"Направих нужното, за да спечеля мача. Срещу Иво нямаш големи шансове, ако той сервира добре. Необходимо е да си концентриран през цялото време и да чакаш своя шанс. За мен е добро постижение да стигна четвъртфинал тук. С Мъри ще бъде страхотна битка, но един от нас трябва да си тръгне", обясни Рафа.

Той призна още, че играе видеоигри в своята хотелска стая, докато си почива. "Да, действително играя доста видео игри. В тях обаче избирам Федерер, тъй като с него е много по-лесно да печелиш точките. Мен са ме направили много дефанзивно играещ", пошегува се Рафа.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини