Жюстин Енен отнесе Каратанчева



04-01-2011 09:26 | Николай Драгиев

Жюстин Енен отново не срещна проблеми срещу Сесил Каратанчева. В двубой от турнира за смесени двойки Енен надви представителката на Казахстан с 6:4, 6:3 точно по сценария, по който победи софиянката и преди година в Бризбейн.

Малко по-късно партньорът на Енен в състава на Белгия Рубен Бемелманс изненадващо победи с 6:4, 6:4 Андрей Голубьов и така резултатът стана 2:0, което обезсмисли срещата на двойки.

Освен всичко Белгия запазва шансове за класиране в съботния финал. Енен и Бемелманс обаче трябва да победят фаворитите Новак Джокович и Ана Иванович за тази цел.

Иначе Жюстин Енен не показа най-доброто си лице срещу Каратанчева, тъй като това е едва вторият й мач от Уимбълдън насам.

Във втория сет дори Каратанчева поведе с 3:1, но силите й не стигнаха за нещо повече.

"Не беше лесно да спечеля след толкова време извън корта. Работих наистина сериозно, за да съм тук. Този турнир ми дава възможност да натрупам малко игрова подготовка," коментира Енен.

Малко след това Енен и Бемелманс надвиха Каратанчева и Голубьов и на двойки. Резултатът в полза на белгийците бе 4:6, 6:2, 10:8 в шампионския тайбрек.

В следващия мач от турнира Сърбия ще играе с домакините от Австралия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини