Джулия Терзийска започна с победа на Allianz Cup



06-09-2016 13:17 | Любомир Тодоров

Държавната шампионка Джулия Терзийска започна успешно участието си на турнира Allianz Cup, който се провежда на кортовете на ТК „Левски“ в София и е с награден фонд 25 000 долара.

Софиянката победи квалификантката от Румъния Оана Жоржета Симион с 5:7, 6:3, 6:2 след два часа игра.
Първият сет беше равностоен. И двете тенисистки показа феърплей. Първо Терзийска призна, че сервис на съперничката, отсъден в аут, е добър. След това Симион аплодира бекхенд уинър на Джулия по линията.

В първата част румънката спечели с пробив в края. Това амбицира 20-годишната софиянка, която поведе с 4:1 гейма и лесно затвори сета, за да изравни общия резултат. В третия Терзийска доминираше на корта и след като допусна пробив в откриващия гейм, спечели следващите четири. В заключителната игра Джулия стигна до мачбол при сервис на румънката и го реализира с печеливш удар от форхенд.

„Можех да спечеля и в два сета, но съм доволна от успеха. Това е може би най-добрия ми мач на Allianz Cup. В следващия кръг срещу Каменска ще ми бъде доста по-трудно и ще трябва да вдигна нивото. Миналата година тя игра финал в София и е класна тенисистка“, заяви Джули.

Българката заслужи 5 точки за световната ранглиста, където е на 423-о място. На осминафиналите Терзийска очаква №5 Виктория Каменска (Русия), която се наложи над Жаклин Кристиян (Румъния) с 6:1, 6:2.


Други резултати:
Мелани Стоке (Нор) – Магдалена Стоилковска (Мак) 6:1, 6:1.

Стрийминг на двубоите от Allianz Cup - http://offsidetv.com/
Лайвскор на турнира - http://itfprocircuit.tennis-live-scores.com/scoreboard.aspx?tid=W-C25-BUL-01A-2016
Още снимки - https://web.facebook.com/Allianzcuptennis/

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини