Вожняцки отново е на полуфинал в Шлема



07-09-2016 08:33 | Станко Димов

Каролина Вожняцки продължава с вълшебното си представяне на US Open. Бившата №1 в света и двукратна финалистка от Ню Йорк се класира за полуфинал, след като се наложи с 6:0, 6:2 над Анастасия Севастова.

„Чувствам се страхотно. Обичам този турнир, харесва ми да бъда тук. Обичам да играя на този невероятен корт”, коментира Вожняцки на пресконференция след успеха.

Опонентката на датчанката Севастова получи травма в глезена още в началото на срещата, но въпреки това не се отказа и довърши двубоя. „Със сигурност това оказа влияние на играта ми, но аз не съм човек, който ще се откаже по време на мач. Опитах се да стисна зъби и да покажа най-доброто от себе си”, коментира от своя страна Севастова.

Успехът класира Вожняцки на полуфинал в турнир от Големия шлем за първи път в последните две години. „Видях, че още във втория гейм тя получи травма и трябваше да бъда максимално концентрирана. Сервирах добре и успях да я движа много по корта. Доволна съм от начина, по който се представих днес”, каза датчанката.

Вожняцки започна турнира като №74 в света. В Ню Йорк тя се справи с две тенисистки от Топ 10 – Светлана Кузнецова и Мадисън Кийс, а в спор за място на финал ще срещне устремилата си към лидерската позиция Ангелик Кербер.

„Да бъдеш №1 в света е изключително специално чувство и аз съм сигурна, че Анжи (Кербер) го усеща. Сигурна съм, че тя ще направо всичко по силите си, за да се изкачи на върха. Тя наистина играе много добре през сезона.

Много малко хора могат да се похвалят с подобно постижение. Лудост е да кажеш, че си №1 в света в нещо, няма значение дали става въпрос за тенис, футбол или нещо друго. Това наистина е специално”, каза още Вожняцки.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДЕВЕТИЯ ДЕН НА US OPEN

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини