Дел Потро: Никога няма да забравя този момент



08-09-2016 14:37 | Tennis24.bg

Хуан Мартин дел Потро напусна по изключително емоционален начин US Open. В края на срещата с Вавринка, публиката в Ню Йорк стана на крака и продължително ръкопляска и скандира името на аржентинеца. След двубоя шампионът от 2009-а година беше попитан как се е чувствал на „Артър Аш” в този момент.

„Може и да загубих двубоя, но никога няма да забравя този момент. Той значи много повече от победата”, коментира Дел Потро.

„Изключително се гордея, че публиката реагира по такъв начин, защото положих изключителни усилия, за да се върна на корта. Феновете ме направиха толкова щастлив тази вечер, че резултатът няма значение”.

За аржентинеца това беше първо участие на четвъртфинал в Шлема от Уимбълдън 2013. Неговата силна серия в Ню Йорк ще го върне сред първите 65 в ранглистата.

„Мисля, че се доближавам до формата, която искам да имам. Но физически все още изоставам, не съм на нивото на другите момчета. Просто имам нужда да остана здрав и да изчакам предсезонната подготовка, където да се опитам да бъда в оптимално състояние.

Завръщам се в Топ 100, което е добре. Няма да ми се налага да искам „уайлд кард”. Нещата започват да се нареждат за мен и съм доволен”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини