Ана Иванович с безмилостна победа, Джокович наказа Хюит



04-01-2011 14:55 | Николай Драгиев

Ана Иванович и Новак Джокович донесоха втора победа на Сърбия в турнира за смесени двойки Хопмън Къп. Фаворитите за спечелването на надпреварата дръпнаха с 2:0 след срещите на сингъл. Иванович се справи лесно с Алисия Молик с 6:4, 6:0, а Новак Джокович надви Лейтън Хюит с 6:2, 6:4 за 80 минути игра.

Иванович и Молик изиграха наистина зрелищен първи сет, в който играта бе на високо ниво. Иванович бе по-близо до пробива през първите осем гейма, но резултатът все пак бе 4:4 след 40 минути игра. След това сръбкинята направи пробив и го затвърди за 6:4.

20 минути за 6:0 в полза на Иванович предрешиха срещата в нейна полза. Иванович записа 14 уинъра срещу 4 за Молик, направи двойно по-малко непредизвикани грешки и като цяло бе доста убедителна в представянето си.


От своя страна Новак Джокович и Лейтън Хюит направиха наистина интригуващ двубой. В него дългите разигравания не бяха малко, а публиката наистина се наслади на играта на двамата майстори.

 

Все пак Хюит изглежда е далеч от най-доброто си състояние, тъй като като цяло не успя да затрудни много Джокович във важните моменти. В първия сет Хют можеше да пробие за 3:2, след като имаше преднина от 40:0, но не успя и оттам изгуби четири поредни гейма.

 

Втората част бе равностойна до 4:4, но след това Джокович приключи двубоя с пробив, който дойде и с двойна грешка на Хюит.

 

"Мачът изглеждаше лесен, но всъщност не бе точно така. Той игра силно. Сега е в процес на завръщане след контузия и има нужда от още малко време. Аз пък играх много силно още от първите точки. Ана също показва отличен тенис, така че сме доволни от представянето си," коментира Ноле.

В двубоя на двойки мотивираните Ана и Новак обърнаха Хюит и Молик след 6:7, 7:5, 10:6.

 

Така с втората си победа в Пърт, сърбите са все по-близо до финал в събота.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини