Виктория Томова стигна полуфинал на Allianz Cup



09-09-2016 14:57 | Любомир Тодоров

Втората поставена Виктория Томова за втори път в кариерата си стигна до полуфиналите на тенис турнира за жени Allianz Cup в София, който е с награден фонд 25 000 долара и се провежда на кортовете на ТК „Левски“.

Българката се наложи над №8 в схемата Тереза Мърдежа от Хърватия със 7:5, 7:6(3) след два часа и 24 минути.

В първия сет хърватката поведе с 3:0, но 21-годишната софиянка намери игровия си ритъм и върна пробива в петия гейм. Развръзката на частта беше в 11-ия гейм, когато Томова направи брейк и след това спечели подаването си.

Вики започна с пробив следващия сет, а след това доведе резултата до 3:0. Съперничката обаче успя да изравни при 4:4. След това последва нов брейк за българката и на два пъти Томова сервираше за спечелване на мача, но Мърдежа оставаше в него. Особено драматичен беше 12-ия гейм, когато хърватката поведе с 40:0, но Виктория изравни с три поредни уинъра и после стигна до мачбол, който не успя да реализира.

В последвалия тайбрек Виктория доминираше и след 1:2 точки, спечели пет поредни разигравания до 6:2, а после реализира втория мачбол под аплодисментите на зрителите.

Томова си осигури 22 точки за световната ранглиста, където е №177 в момента, както и 1144 долара от наградния фонд. На полуфинал софиянката очаква спечелилата в мача Катинка фон Дайхман (Лихтенщайн) – Мари Беноа (Белгия). Тя стигна до тази фаза на Allianz Cup и през 2014 година.

По-късно днес Томова и партньорката й от Република Македония Лина Гьорческа ще играят финал на двойки. Съперничките им се определят в момента в двубой между водачките в схемата Граматикопуло (Гърция)/Лемоан (Холандия) и Бара (Румъния)/Розатело (Италия).

Полуфиналите в събота започват от 10:00 часа, както и финалната среща в неделя.

Други резултати:
Ирина Мария Бара (Румъния) – Кирин Лемоан (Холандия) 6:3, 4:6, 6:0
№5 Виктория Каменска (Русия) – Джесика Пиери (Италия) 2:6, 7:5, 6:2.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини