Плишкова или Кербер? Вижте мнението на Ники Драгиев



10-09-2016 17:53 | Tennis24.bg

След много напрегнати моменти и оспорвани двубои до финала на US Open при жените достигнаха Каролина Плишкова и Ангелик Кербер. Те ще се изправят една срещу друга в събота, 10-и септември, от 23:00 часа. Двубоят ще се предава на живо по Евроспорт 1 с коментара на Николай Драгиев. Срещата онлайн може да гледате ТУК!

„Несъмнено Плишкова се намира в най-добрата си форма и реализира знаменити победи. Тя се превърна в едва четвъртата тенисистка, успявала да победи и двете сестри Уилямс в рамките на един турнир от Шлема, след Хингис, Клайстерс и Енен“, коментира Драгиев. „Все пак смятам, че Кербер е лек фаворит във финалния мач, поради простата причина, че вече няколко пъти е била в подобно положение и има титла от Големия Шлем зад гърба си“, добави той.

„Отделно от това Кербер демонстрира много стабилна и компетентна игра на тазгодишния шампионат в Ню Йорк. Движи се перфектно по корта и умее еднакво добре да се защитава и да атакува, когато това е необходимо. Що се касае до Плишкова, според мен тя е сравнително праволинейна тенисистка, която зависи много от своя сервис. Ако той влиза – добре, ако ли не, не е ясно как ще се отрази това на останалата част от играта ѝ. Победата над Серина Уилямс стана възможна благодарение както на великолепните изпълнения на Плишкова, така и на доста разпиляната и изпълнена с грешки игра на американката. Като цяло смятам, че това ще бъде финал в който всичко може да се случи, но ако се търси логика, то фаворит е Кербер“, прогнозира коментаторът.

Запитан дали отпадането на Серина Уилямс на полуфинала бележи началото на края за американката, Николай Драгиев допълни: „Да, така смятам! Серина Уилямс ще спечели още доста титли, най-вероятно ще изпревари Граф във вечната класация за брой трофеи от Големия Шлем, но поражения, като това срещу Плишкова, ще се случват все по-често. Американката се намира в добра физическа кондиция, но скоро ще навърши 35, а никой не е успял да победи часовника. В близко бъдеще ще става малко по-бавна, по-несигурна и по-малко издръжлива. Това, което я държа толкова дълго на върха, е нейният сервис и факторът „страх“ у нейните съпернички.

А също така и липсата на тенисистки, които да имат едновременно нужната тактическа грамотност и достатъчно сила, за да я побеждават редовно, каквито бяха Енен и Клайстерс, например, преди няколко години. Докато е здрава и няма проблеми с контузии, докато е в състояние да сервира по познатия начин, тя ще бъде претендент за всяка голяма титла в следващите 1-2 години.“

БЛОГЪТ НА НИКОЛАЙ ДРАГИЕВ В TENNIS24.BG ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини