Време за мъже



10-09-2016 21:59 | Станко Димов

Новак Джокович и Стан Вавринка ще се изправят тази вечер за 24-и път един срещу друг, а залогът ще бъде титлата от Открития шампионат по тенис на САЩ. Финалът на US Open започва в 23:00 часа българско време.

Макар да има преднина с 19-4 победи в преките двубои, Джокович далеч не може да се чувства спокоен преди финала, тъй като някои от пораженията от Стан са нанесени именно в турнири от Шлема.

„Не сме играли един срещу друг от известно време”, коментира водачът в ранглистата. „Той е играч за големите мачове. Обича да излиза на най-големите арени и да се надиграва с най-добрите в света. Той намира най-добрия си тенис, когато играе срещу най-добрите”, каза още Ноле.

„Да играя срещу Новак, най-добрия тенисист в света, винаги е огромно предизвикателство”, коментира от своя страна Вавринка. „Двамата имаме няколко паметни двубоя, особено в турнирите от Големия шлем. Имаме невероятни битки, това е сигурно. Тайната е проста: аз трябва да играя най-добрия си тенис. Той е №1 в света, невероятен боец и играч е. Психически той е звяр. Не е лесно да се изправиш срещу него. Сигурен съм, че е подготвил най-добрия си тенис за финала”.

„Двубоите между нас винаги са интересни заради начина, по който двамата играем. Опитвам се да бъда агресивен, мога да играя наистина много здраво. Нека се върнем и няколко години назад в Австралия. Приключихме един мач 12-10 гейма в петия сет”, припомни Вавринка.

„Той наистина е много енергичен”, споделя от своя страна Джокович. „Притежава силен сервис и, вероятно, най-ефективният бекхенд с една ръка в света. Може да играе отвсякъде. Има изключително разнообразие в ударите. Неговата игра може да бъде опасна за всеки”.

Джокович и Вавринка имат различен опит във финали в Шлема. Сърбинът има 12 трофея, но и 8 загуби. Швейцарецът има 2 титли, като до момента никога не е губил подобен финал. Една от титлите на Вавринка дойде именно след победа над Джокович на финала – „Ролан Гарос” 2015.

ГЛЕДАЙТЕ ФИНАЛА В НЮ ЙОРК ОНЛАЙН ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини