Вики Томова отстъпи в 3 сета на финала на Allianz Cup (снимки)



11-09-2016 13:09 | Любомир Тодоров

Втората поставена Виктория Томова отстъпи на петата в схемата Виктория Каменска от Русия с 4:6, 7:6(5), 0:6 на финала на XXVI издание на международния тенис турнир за жени Allianz Cup в София, който е с награден фонд 25 000 долара. Двубоят продължи два часа и половина.

Томова допусна пробив в откриващия гейм, но веднага го върна, за което беше наградена с аплодисменти от пълните трибуни на корт №1 на ТК „Левски“. След това 24-годишната рускиня поведе с 4:1. Софиянката върна единия брейк и имаше своите шансове и да изравни резултата след това, но не успя.

Във втория сет българката проби в маратонски гейм за 4:2, като завърши с форхенд уинър на линията. Финалистката от миналата година Каменска направи рибрейк и после проби още веднъж, за да сервира за титлата. Но 21-годишната Томова не трепна, игра агресивно и точно и изравни за 5:5. После се стигна до тайбрек. В него Вики стигна до сетбол при 6:5 точки и го реализира след топка в аут от бекхенда на съперничката.

В заключителната част Томова имаше няколко възможности за пробив в първия гейм, но не успя. Веднага след това московчанката направи брейк на нула, а после затвърди и направи нов пробив за 4:0. В следващия гейм Вики показа, че има желание за борба и отново имаше точки за пробив, но нямаше шанс.

Финалистките бяха наградени от Димитър Желев, Председател на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на „Алианц България Холдинг“ и от председателя на Организационния комитет на турнира и председател на ТК „Левски“ Явор Цаков.

„Вече 26 години подкрепяме този турнир. Благодаря на Вики, че игра в този прекрасен финал, поздравления и за шампионката г-ца Каменска. Ще продължаваме да подпомагаме българския спорт, не само тениса“, заяви г-н Желев.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА - ТУК!


Победителката вземе 50 точки за световната ранглиста и чек за 3919 долара от наградния фонд.За финалистката Томова останаха 30 точки и 2091 долара.

„Доволна съм от турнира, но в третия сет на финала не можах да запазя пределна концентрация. Имах проблеми с дясната ръка, за което извиках и физиотерапевт на корта през втората част, пречеха ми и рани по краката. Догодина се надявам да стигна до титлата“, заяви Томова след награждаването. Тя е първата българка, стигнала до финала на единично на Allianz Cup след Цветана Пиронкова през 2008 година.

Томова 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини