Турнирът в Маями може да има нов дом...в Орландо



Турнирът в Маями може да има нов дом...в Орландо
Свързани турнири
Тагове
11-09-2016 15:03 | Станко Димов

От американската тенис асоциация обяви, че е в „рамките на сферата на възможното” смесеният силен турнир в Маями в бъдеще да бъде преместен в изгражданият в момента национален кампус в Орландо.

Кърт Камперман, който е от ръководителите на USTA сподели на специална пресконференция в четвъртък, че ако собствениците на турнира в Маями „искат промяна”, то Орландо би бил отлична нова дестинация на надпреварата.

В същото време президентът на USTA Катрин Адамс, която наскоро бе на работна визита в България заяви, че САЩ ще направи всичко възможно да задържи турнира в Маями, дори той да бъде с нов дом. Южна Америка и Китай обаче „се ослушват” за възможността да вземат лиценза на надпреварата, която е от категория „Мастърс 1000” при мъжете и „Премиер задължителен” при жените.

Иначе тенис кампусът в Орландо ще бъде с впечатляващи условия. Очаква се той да бъде с около 50% по-голям от националния тенис център „Били Джийн Кинг” в Ню Йорк. В Орландо се хвалят, че ще имат десетки кортове, при това на различна настилка – европейски червен клей, зелен клей, твърди кортове на открито и закрито, както и кортове, с настилка точно каквато е на US Open.

Надеждата на домакините е в Орландо „да бъдат произведени” следващите големи звезди на американския и световен тенис. Очаква се компусът да бъде завършен през януари догодина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини