Кириос: Никой не ме познава



15-09-2016 13:03 | Tennis24.bg

Ник Кириос е смятан за един от най-големите и обещаващи таланти на световния тенис. Това го поставя в светлината на прожекторите, стотици го анализират, съдят, а интригата около него винаги е повече от гореща.

„Всеки си мисли, че аз нямам уважение, причинявам неприятности. Но всъщност аз не съм такъв“, настоява 21-годишният австралиец. Той е тенисист с манталитет на футболист, който възприема мачовете от Големия шлем като мачлета 3х3 по баскетбол. Често споменът от играта му е свързан само с лошия му нрав.

Ник обаче се учи да живее с имиджа си. И така се превръща в истинска мистерия. „Всъщност ми харесва, че хората не знаят кой съм наистина. Те си създадоха представа за мен. Само наистина близките ми хора знаят какъв съм като човек. Не съм лошо момче. Боря се за нещата по мой си начин. Винаги съм оставал верен на себе си. Не съм се променял. Харесва ми, че хората имат представа за мен, но всъщност това не съм истинският аз“, каза Кириос за www.stuff.co.nz.

Кириос и Бърнард Томич се върнаха в тима на Австралия за мача от Купа „Дейвис“ срещу Словакия. Двамата бяха изхвърлени от тима заради скандал, но се върнаха, за да помогнат на отбора да остане в Световната група и за първи път ще са заедно в екипа. През март Томич обвини Кириос, че симулира контузии, за да не играе за страната си, но Ник не му остана длъжен. „Бях изкаран от нерви преди няколко месеца, не ме разбраха. Но това е минало. Но вече чакам следващите Олимпийски игри. Искам да играя. Ще е сбъднат сън да играя на Олимпийски игри“, коментира Ник.

За кариерата си той казва: „О, усещам много. Вижте ме, на 21 години съм, 15-ти в света. Имам голяма подкрепа, страхотно семейство и прекрасна приятелка. Знам, че пораствам, ставам по-добър човек. Това е по-важно, отколкото да съм тенисист. Промених се много покрай Аля (Томлянович). Беше й трудно да не играе в последните осем месеца. Това ме накара да се замисля много за собствената си кариера. Определено научих много.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини