Созопол приема два международни турнира за жени



21-09-2016 11:49 | Tennis24.bg

Ваканционно селище "Санта Марина" отново ще е домакин на два международни турнира по тенис за жени, валидни за световната ранглиста и включени в календара на Международната федерация по тенис ITF.

Турнирите "Созопол Санта Марина Къп" и "Санта Марина Оупън" са с награден фонд по 10 000 долара и ще се проведат в курорта от 24 септември до 9 октомври, за втори път след 2015 г.

Очаква се да участват някои от най-перспективните български тенисистки като Петя Аршинкова, Юлия Стаматова, Вивиан Златанова, Ани Вангелова, националката за "Фед Къп" Диа Евтимова и др. С "уайлд кард" от Българска федерация по тенис и от домакините от "Санта Марина" са млади състезателки без точки в световната ранглиста като Розалина Юсева, Гергана Топалова, Михаела Кафтанова, Ивон Михалева.

Заявки за участие са подали тенисистки от над 15 страни. Най-известното име сред тях е на бившата №14 в света Елени Даниилиду (Гърция), която има 5 титли на сингъл от турнири на WTA и още 11 от състезания от календара на ITF за жени.

"Созопол Санта Марина Къп" започва с квалификации от събота до понеделник, на 27 септември стартира борбата в основната схема. Финалът на двойки е предвиден за 1 октомври, а шампионката поединично ще бъде излъчена на 2 октомври. Следващият турнир "Санта Марина Оупън" е от 1 до 9 октомври.

Състезанията се провеждат съгласно традиционните правила на ITF. В основните схеми участват 32 тенисистки на сингъл и 16 двойки, квалификациите са за до 64 състезателки. Главен съдия е Веселина Донева. Във всеки от турнирите шампионката ще спечели 1 568 долара от наградния фонд и 12 точки за световната ранглиста, на финалистката се полагат съответно 980 долара и 7 точки и т.н.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини