Южни отстрани шампиона Раонич



23-09-2016 09:45 | Любомир Тодоров

Руският ветеран Михаил Южни поднесе голямата изненада на тенис турнира в Санкт Петербург, след като елиминира шампиона Милош Раонич.

Полковника, който е печелил титлата в състезанието в далечната 2004 година, победи втория в схемата от Канада след 2:6, 7:6(6), 6:4. Южни беше на две точки от загубата при 2:5 в тайбрека на втория сет, но успя да направи обрат.

"Такъв мач мога да изиграя само тук, в Петербург. Всяка моя топка попадаше в корта, публиката ми помогна също. Може би моята победа е била предопределена, просто нямам друго обяснение", вкара малко мистика 34-годишният московчанин на пресконференцията.

От своя страна Раонич не изглеждаше съкрушен. Той обяви, че се е надявал да вземе купата като сувенир, но сега не му остава нищо друго, освен да се отдаде на шопинг.

На четвъртфинал Михаил Южни се изправя срещу 19-годишния Александър Зверев. Германецът с руски корени победи местния любимец Даниил Медведев с 6:3, 7:5, като направи пет пробива.

Беше определен и съперникът на водача в схемата Стан Вавринка. Това е финалистът от турнира в София Виктор Троицки, който спечели в сръбското дерби с Душан Лайович с 6:4, 6:4.

Мачът Вавринка - Троицки е последен в програмата на централния корт в петък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини