Най-добрите и най-тежките моменти на Новак Джокович



23-09-2016 16:21 | Станко Димов

Новак Джокович за пореден път доказа, че има голямо сърце. Сърбинът организира двудневни тенис събития в Милано, а събраните средства ще отидат за деца от 3 до 5 години, които са в нужда. В интервю за „Тенис смаш” световният №1 сподели, че обича да помага на другите и го прави винаги, когато може.

Ноле също така разказа кои са били най-добрите му моменти на корта, но не скри и тези, в които е бил напълно отчаян и дори е мислил за прекратяване на кариерата си.

„Най-добрите ми моменти са триумфът за Купа „Дейвис” през 2010, титлите от Уимбълдън 2011 и 2014, както и тази от Australian Open 2012, където с Надал изиграхме най-дългия финал в историята на турнир от Шлема”, призна Джокович.

Той говори и за най-трудният си момент на корта. „Загубата на четвъртфиналите на „Ролан Гарос” 2010 от Юрген Мелцер. След тази загуба за първи път в кариерата си имах силни съмнения и страх да продължа да играя тенис. Това беше един от повратните моменти в кариерата ми”.

Запитан за най-хубавото нещо, което му се е случвало в живота изобщо, Джокович без да се замисли отговори, че това е раждането на неговия син Стефан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини