Зверев за трети път е на финал



24-09-2016 15:46 | Станко Димов

Александър Зверев е първият финалист на турнира на твърди кортове в Санкт Петербург. Това стана факт, след като представителят на Германия се наложи с 6:4, 6:4 над Томаш Бердих след час и 20 минути игра. Зверев показа отлична игра при начален удар и за целия двубой не допусна нито веднъж да бъде пробит.

19-годишният тенисист отрази всички 4 брейк-пойнта, които се откриха пред Бердих. Те бяха в последните два сервис-гейма на Зверев, като сервирайки за мача Саша се измъкна от 0:40.

„Много съм радостен, че най-накрая успях да победя Бердих, при това го направих точно тук, в Санкт Петербург. Искам да благодаря на публиката, която е прекрасна и не спря да ме подкрепя. Чувствам се много комфортно тук”, каза в интервюто на корта щастливият победител.

Съперникът на Зверев във финала ще бъде определен от двубоя между Стан Вавринка и Роберто Баутиста Агут. До момента Зверев има две участия на финали, и двете този сезон – в Ница и Хале, но все още няма титла.

За Бердих пък това беше първи турнир от Синсинати насам. Чехът пропусна US Open, тъй като се подложи на операция на апендицит. За Бердих това беше четвърти полуфинал от началото на сезона. Той все още не се е класирал за финал през годината.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини