Вожняцки смени Babolat с Yonex06-01-2011 02:32 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки също смени своята ракета. Въпреки най-успешната година в кариерата си посредством нейната ракета Babolat, датчанката подписа договор с Yonex.

Обяснението й е просто: "Ако загубиш мач, то това е заради теб, а не заради ракетата. За да съм честна, аз съм от тенисистите, за които ракетата няма чак толкова значение."

От 2011 година тя вече използва модела Yonex VCore 100S. Прави впечатление, че главата на новата й ракета е съвсем различна от кръглата Babolat Aero Pro Drive. Червено-белият цвят на ракетата пък пасва на "двете родини" на Каро - Полша и Дания. А също и заради това, че фирмата Yonex е базирана в Япония.

Така Вожняцки последва примера на Мария Шарапова, която също смени ракетата си от този сезон. Маша избра HEAD пред Prince. Разликата е, че рускинята игра от май 2010 с "новата" ракета (неофициално), докато Вожняцки не е участвала на турнир с тази придобивка.

Експертите пък са раздвоени в оценката си за решението на Вожняцки, тъй като тя може да има проблеми докато свикне с новата ракета. За пример някои дават Новак Джокович, който след като взе HEAD вместо Wilson имаше доста затруднения в началото.

От своя страна компанията Yonex си осигури пореден "звезден трансфер". Тази ракета използват някои от най-добрите и в същото време добре изглеждащи дами в тениса. Ана Иванович, Мария Кириленко и Елена Дементиева (до скоро) ползват услугите на фирмата. След отказването на Дементиева и очакваното такова на Кимико Дате Крум, която е звезда в Азия, компанията ще насочи тези средства към Вожняцки.
Коментари
Турнир: Hungarian Ladies Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Будапеща
Настилка: Зала
Награден фонд: $ 250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Dubai Duty Free Tennis Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Дубай, ОАЕ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $2,887,895

Official Website | Livescore
Турнир: Delray Beach Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Делрей Бийч, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $651,215

Official Website | Livescore
Турнир: Open 13
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Марсилия, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €744,010

Official Website | Livescore
Турнир: Rio Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Рио де Жанейро, Бразилия
Настилка: Клей
Награден фонд: $1,937,740

Official Website | Livescore
Други новини