Унгарка разплака Хубавата Маша в Окланд



06-01-2011 09:04 | Станко Димов

Мария Шарапова напусна турнира в Окланд. В мач от 1/4-финалите, поставената под номер 1 в схемата рускиня, отстъпи в два сета на Грета Арн - 6:2, 7:5. По този начин домакините се простиха с надеждата Маша да играе поне финал още в първото си участие в Нова Зеландия.

 

Като цяло 31-годишната Арн, която е непоставена в турнира, бе по-постоянна на корта и с изключение на един момент във втория сет, напълно заслужи успеха си.


Мачът започна ужасяващо за Шарапова, която сдаде първия сет след едва 29 минути игра. Нещо повече, рускинята бе пробита още в началото на втората част, което наведе везните в полза на Арн. В този момент Шарапова вдигна оборотите и в следващите няколко гейма показа класата си.


Маша започна да реди уинър след уинър и заслужено поведе с 4-2 гейма. Вместо да довърши започнатото и да вкара мача в решителен трети сет, рускинята изведнъж се срути. Непредизвиканите грешки взеха връх в играта на Маша, от което се възползва опитната унгарка.


"Така се случва, когато има възходи и спадове в играта ми. Понякога топката закача линията, понякога излиза в аут. Днес нещата не се получиха. Турнирът ще продължи и след мен, а аз се надявам да се върна тук и другата година", сподели след мача Шарапова.


От своя страна успехът е може би най-големият в кариерата на Арт. Унгарката имаше актив 0-15 срещу състезателки от Топ 20, не скри усмивката си след мача.

"Бях доста нервна през последния гейм. Казах си: "Господи, мога да победя Мария Шарапова". Когато дойдох в Окланд бях трета в листата на квалификациите. Сега съм на полуфинал и не мога да опиша как се чувствам", коментира 31-годишната състезателка.


За полуфинал се класира и миналогодишната шампионка Янина Викмайер. Белгийката нямаше никакви проблеми в мача си със Симона Халеп (Румъния) и се наложи с 6-0, 6-2. Това бе осма поредна победа за Викмайер в турнира.


Място сред най-добрите 4 си гарантира и китайката Шуай Пенг, която се справи с британката Хедър Уотсън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини