Французин с дебютна титла на ниво АТР



Французин с дебютна титла на ниво АТР
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-09-2016 18:24 | Станко Димов

Люка Пуй спечели своята първа титла от календара на АТР. Това стана факт, след като третият поставен победи водача в схемата Доминик Тийм 7:6 (5), 6:2 на финала на турнира в зала в Мец.

Срещата между двамата продължи час и 20 минути и предложи здрава битка, особено в първия сет. В него пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, където Тийм поведе с 4:0 точки. Пуй обаче не се предаде и спечели 7 от следващите 8 точки, с което измъкна сета.

Окрилен от фантастичното представяне в тайбрека, Пуй стартира много силно втората част и направи пробив още в откриващия гейм. Малко по-късно местният фаворит отново се справи с подаването на австриеца и поведе с 5:2, след което с гейм на 0 се поздрави с крайния успех.

За Пуй това беше втори финал и първа титла от АТР. От началото на годината пък за Тийм това беше шести финал. Австриецът има спечелена титла на клей, трева и хард, но пропусна да добави и такава в зала.

Победата днес беше 5-а за Пуй над Топ 10 играч от началото на сезона. Общо през годината французинът вече има 30 победи.
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини