Зверев: Изпълних целта си за годината



26-09-2016 12:58 | Станко Димов

Александър Зверев спечели първата си титла на ниво АТР, след като в неделя победи Стан Вавринка на финала на турнира в Санкт Петербург. Това беше втори последователен успех над опонент от Топ 10, след като в събота на полуфиналите 19-годишният тенисист пречупи и Томаш Бердих.

„Много силни тенисисти участваха в турнира, което прави победата ми още по-специална. Успях да се справя последователно с двама играчи от Топ 10 – Томаш Бердих и Стан Вавринка, който наскоро спечели титлата от US Open”, коментира Зверев на пресконференция след финала.

Анализирайки финала, в който той изоставаше с 0:3 гейма в третия сет, Зверев каза следното: „В ключовите моменти трябва да забравиш срещу кого играеш. Успях да направя точно това в края на двубоя. В третия сет взех инициативата, опитвах да играя повече слайс, да неутрализирам мощния му бекхенд. Доволен съм от победата”.

„През втория сет и в началото на третия той имаше инициативата. След това обаче аз успях да намеря начин да се върна в срещата и да поема контрола”, каза още Зверев.

Попитан дали някога е имал съмнение, че трябва да се занимава точно с тенис, талантът отговори така: „Интересувах се от много спортове. Играх футбол, който е много популярен в Германия, също както и хокей. Родителите ми никога не са ме притискали да играя тенис. Аз обаче винаги съм харесвал тениса. Когато бях на 13-14 осъзнах, че искам да се занимавам с този спорт постоянно и на високо ниво”.

Зверев, който докосва Топ 20, не бърза да си поставя цели за следващия сезон. „Твърде рано е да говоря на тази тема. Тази година успях да постигна целта си. И не става въпрос за ранглистата, да съм в Топ 50 или в Топ 30. Целта ми беше да развия играта си, да победя топ играчи. В момента това е моята основна цел”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини