Ким Клайстерс: Дължа добрата си форма на Джейда



06-01-2011 12:40 | Станко Димов

Носителката на 3 титли от Големия шлем Ким Клайстерс сподели, че тайната на добрата й форма се дължи на порастването на дъщеря й Джейда. Белгийката сподели, че с всеки изминал ден нейната рожба става все по-голяма, което й позволява да прекарва повече време на корта.


Бившата номер 1 в света спечели US Open 2009 само 3 седмици, след като се бе завърнала официално на корта. Година по-късно Ким защити отличието си на "Флашинг Медоус".


Сега Джейда е вече на 3 години и вече не е толкова зависима от майка си. Клайстерс разкри, че с всеки изминал ден получава все повече време за тренировки. 27-годишната състезателка е сред основните фаворити на започващия след дни Australian Open.


"Тенисът е нещо, което наистина ми носи наслада. Сега намерих страхотен баланс от това да бъда грижовна майка, но в същото време да намирам време й за себе си. Това е време е когато съм на корта и мога да се фокусирам върху тениса, опитвайки се да подобря формата си", коментира Ким.


Когато прекрати кариерата си в началото на 2007-ма година Клайстерс не си представяше, че един ден ще се завърне и ще спечели още 2 титли от Големия шлем.
"В началото никак не ми беше лесно",призна Ким, която се завърна на корта като майка и грижовна съпруга.


"Сега обаче, след като съм на прага на втора пълна година усещам, че с всяка изминала седмица за мен става по-лесно".


Ким призна, че раждането на Джейда е променило сериозно живота й. "Всяко едно момиче си мечтае един ден да стане майка. Аз не правех изключение. Лесно е, просто трябва да намериш баланса и правилния ритъм", сподели Клайстерс.


Белгийката победи световната номер 1 Каролина Вожняцки на заключителния турнир в Доха в края на миналия сезон. Преди броени дни Ким отново пречупи водачката в света, този път в демонстративен мач в Тайланд. Сезонът за Клайстерс започва с турнира в Сидни идната седмица, след което тя ще се включи в първия за сезона турнир от Големия шлем.


"Триумф в Сидни и Мелбърн не ми е фикс идея. Искам да постигна значими неща н атези турнири, да играя добре. Ако това се случи - точките ще дойдат автоматично", каза Клайстерс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини