Българки са на четвъртфинал на двойки



03-10-2016 17:49 | Tennis24.bg

Габриела Михайлова и Гергана Топалова се класираха за четвъртфиналите на двойки на международния турнир по тенис за жени "Санта Марина Оупън" с награден фонд 10 000 долара, побеждавайки Каролина Ковал (Германия) и Мария Виктория Негоита (Румъния) със 7:5 6:1. Двете ще срещнат в следващия кръг поставените под №4 в схемата Михаела Боев (Белгия) и Франциска Комер (Германия).

Михайлова и Топалова останаха единствените български представителки в турнира на двойки. Ивон Михалева и Зиновия Ванева загубиха от холандките Доминик Карегат и Габриела ван де Грааф с 2:6 6:7(5), Михаела Кафтанова и Розалина Юсева отпаднаха с 1:6 6:7(2) от сестрите Хюлия и Лютфийе Есен (Турция), а Елена Тренчена и полската й партньорка Адриана Сосновска бяха разгромени от румънките Йоана Георгита и Йоана Минка с 3:6 1:6.

Междувременно една от българските участнички в основната схема на сингъл Елизабет Данаилова, която бе получила "уайлд кард" от Българска федерация по тенис, се отказа от участие поради заболяване. На нейно място като "щастлива губеща" влезе Габриела Михайлова, чиято първа съперничка ще бъде гъркинята Деспина Папамихаил, поставена под №2 в схемата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини