Пет български победи в Созопол



04-10-2016 18:16 | Tennis24.bg

Пет български тийнейджърки се класираха за осминафиналите на турнир по тенис в Созопол с награден фонд 10 хиляди долара. Розалина Юсева и Елена Тренчева записаха първи победи в основната схема на състезания на ITF.

15-годишната квалификантка Юсева се справи с участващата с "уайлд кард" своя сънародничка Ивон Михалева с 6:3, 6:1 за 59 минути. След равностойно начало и 3:3 тя взе седем поредни гейма, което се оказа решаващо.

Така Юсева във втория кръг ще срещне Илай Йорук, след като квалификантката от Турция елиминира водачката в схемата Юлия Стаматова със 7:6 (2), 0:6, 6:1. Стаматова на два пъти пропусна пробив аванс в първата част, като при 6:5 дори сервираше за сета, но не успя. Във втората част българката доминираше изцяло, но в третата туркинята отново взе инициативата и триумфира.

14-годишната Тренчева, която се включи с "уайлд кард", направи впечатляващ дебют в основната схема на турнирите на ITF. Тя не допусна пробив и елиминира Кристина Милетич (Сърбия) с 6:4, 6:4 след 90 минути игра. За място на четвъртфиналите Тренчева ще срещне поставената под номер 2 Деспина Папамихаил (Гърция), която победи "щастливата губеща" от квалификациите Габриела Михайлова с 6:4, 6:4, след като навакса изоставане от 2:4 гейма във втория сет.

16-годишната Зиновия Ванева постигна успех над квалификантката Каролина Ковал (Германия) с 6:3, 6:0 за 93 минути, след като спечели последните осем гейма в мача. За място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу поставената под номер 8 Луиза Мари Хубер също от Германия.

Участващата с "уайлд кард" 16-годишна Гергана Топалова елиминира на старта "щастливата губеща" от квалификациите Тара Дамянович (Сърбия) с 6:0, 6:3 за 62 минути. За място на четвъртфиналите тийнейджърката ще срещне поставената под номер 7 Аршинкова, която се нуждаеше от повече от два часа, за да се справи със състезаващата се за Турция Хюлия Есен със 6:4, 7:6 (5). 18-годишната пловдивчанка навакса изоставане от 1:3 гейма във втория сет, а след това и пасив от 1:4 точки в тайбрека, за да стигне до победата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини