Световната №1 изгърмя рано и в Пекин



06-10-2016 13:00 | Станко Димов

Елина Свитолина продължава да впечатлява с формата си в края на сезона. Украинката поднесе една от сензациите на силния турнир в Пекин, след като в III кръг успя да победи световната №1 Ангелик Кербер с 6:3, 7:5, като по този начин си гарантира място на четвъртфиналите и дуел с Дария Гаврилова.

„Просто се опитвах да запазя концентрация във всяка една точка, и разбира се да опитам да спечеля всяка една точка”, каза Свитолина в интервюто на корта.

„Опитвах се да мисля за следващата ми крачка, както трябва да направя. Опитвах се да вкарам повече първи сервис, да бъда концентрирана за следващия удар”, коментира още Свитолина, която през лятото победи Серина Уилямс на Олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

От своя страна водачката в ранглистата Кербер разочарова тотално с представянето си в последните два турнира. Миналата седмица в Ухан левичарката отново отпадна в III кръг (загуби от Квитова). Трябва обаче да отбележим, че от началото на месец юли Кербер е изиграла 35 двубоя!

За четвъртфиналите се класира и Йохана Конта, която се справи с финалистката от US Open и поставена под №5 в схемата Каролина Плишкова – 6:1, 3:6, 7:6 (2).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини