Аршинкова отново на четвъртфинал в Созопол



06-10-2016 18:35 | Tennis24.bg

Петя Аршинкова се класира за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за жени "Санта Марина Оупън" с награден фонд 10 000 долара, който се провежда на твърди кортове в Созопол. Пловдивчанката стигна до тази фаза и миналата седмица на същото място.

В осминафиналите седмата поставена Аршинкова победи съгражданката си Гергана Топалова с 4:6, 6:3, 6:2 след малко повече от два часа игра, въпреки че изоставаше със сет и пробив за 2:3 във втория. На четвъртфинал съперничка на 18-годишната Петя ще бъде поставената под №2 в основната схема Деспина Папамихаил (Гърция), отстранила 14-годишната Елена Тренчева с 6:2, 6:1.

Освен Топалова и Тренчева, в осминафиналите днес отпаднаха и другите български представителки, които бяха преодолели успешно първия кръг. Поставената под №6 Ани Вангелова загуби с 4:6, 2:6 от състезаващата се за Белгия Михаела Боев. Зиновия Ванева бе надиграна от германката Луиза Мари Хубер, осма поставена в схемата, с 2:6, 4:6. 15-годишната Розалина Юсева отпадна с 5:7, 2:6 от младата турска състезателка с български корени Илай Йорюк като мачът бе изключително равностоен въпреки резултата и продължи 2 часа и 27 минути. За четвъртфиналите се класираха още румънките Андрея Амалия Роска, Оана Гаврила и Йоана Минка.

В полуфиналната фаза отпаднаха и последните български тенисистки в надпреварата на двойки. Гергана Топалова и Габриела Михайлова загубиха очаквано от водачките в схемата Катерина Крамперова (Чехия) и Ангелина Журавльова (Русия) с 1:6 1:6. Другите финалистки, които станаха ясни още вчера, са румънките Гаврила и Роска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини